Redizajniranje, oslikavanje i restauracija namještaja i dekorativnih predmeta

Email Ispis PDF

Sve je počelo prije nekoliko godina kao hoby - oslikavanjem drvenih kutijica i keramičkih pločica. Ubrzo sam vidjela da mnogi od nas bacaju predivne stare stvari za koje misle da više ne služe svrsi, i da im zapravo ne trebaju.
Meni je oduvijek bilo žao baciti nešto što je nekada bilo sastavni dio nečijeg života, pravi sam hrčak po tom pitanju :).
Polako, kako su moji prijatelji i poznanici znali za moju strast prema starinama, počeli su i sami uviđati njihovu (sentimentalnu) vrijednost i nositi mi predmete na oslikavanje ili popravak, tražiti da ih uredim. Glavna odrednica u njihovim zamislima bile su tek - boje. Sve drugo ovisilo je o meni!
Koliko imam mašte, saznala sam tek tada :).
Ideje dolaze "u hodu"... komad pripremljenog namještaja zna ponekad stajati danima i čekati nadahnuće. Inspiraciju tražim u svojoj oklini, u gradu, na selu.. u nekom izlogu ili pak časopisu o interijerima... ali najčešće dolazi potiho i sama... kao da je oduvijek bila dio mene.

Koristim se isključivo akrilnim bojama, dodatno ih zaštitim lakom na bazi vode, a moja tehnika koju preferiram na namještaju je shabby i decoupage. Vješto baratam većinom alata kojeg koristim pri radu, tako da veći dio izradim sama. Za neke velike preinake na namještaju potražim pomoć stolara.

Drvo obožavam! Ono je sastavni dio prirode, dio nas, i nikada zapravo ne umire. Kada bi moglo pričati, sigurna sam da bi mogli čuti razne priče, nikada ispričane.
Podariti komadu pokućstva neki novi život, unijeti mu dušu, to je izazov koji me prati i priča koju želim pričati još dugo, dugo!

Oslikavam i redizajniram namještaj (Vaš, moj, stari, novi, donešeni, pronanađeni..), kao i ostale dekorativne predmete koji oplemenjuju i ukrašavaju naš životni prostor. Također izrađujem unikatna ogledala od drveta.

Posjetite moju web stranicu na adresi maini.com.hr

Maida Mršić

 

 

 

 

Zadnja izmjena ( Utorak, 15 MARCH 2011 17:58 )  

Comments  

 
+2 #1 RE: Redizajniranje, oslikavanje i restauracija namještaja i dekorativnih predmeta 2012-11-21 21:15
Sviđaju mi se jako tvoi radovi i rado bih vidjela još neke, ali ova veb stranica koju si stavila da je tvoja ne radi